Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση στα e-mail της Πρυτανείας για την "εισβολή" στο κτίριο ΚΕΔΕΑ

«Αγαπητά μέλη…», σας κοροϊδεύουν!

Απάντηση στα δύο e-mail με θέματα:
·  Ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών σχετικά με τη σημερινή εισβολή στο κτίριο ΚΕΔΕΑ (http://www.auth.gr/news/anouncements/15097)
· Η ολοκληρωμένη πρόταση της διοίκησης του ΑΠΘ στους εργαζόμενους στις εργολαβίες,(http://www.auth.gr/news/anouncements/15098)
που στάλθηκαν από το πρυτανικό συμβούλιο στις 7/11/2012 στους ιδρυματικούς λογαριασμούς των μελών του ΑΠΘ. Σκοπός: η αμερόληπτη  παρουσίαση των γεγονότων της 7ης/11/2012 στο κτίριο ΚΕΔΕΑ και η καταγγελία του προπαγανδιστικού ύφους που χρησιμοποιήθηκε στα e-mail αυτά.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, περί της 14:00, η πορεία των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, υποστηριζόμενη από φοιτητές του πανεπιστημίου κατέληξε στο κτίριο ΚΕΔΕΑ, όπου εκείνη τη στιγμή, συνεδρίαζαν τα μέλη της συγκλήτου του ΑΠΘ. Αφού τα μέλη της πορείας, εργολαβικοί και φοιτητές, διαδήλωσαν έξω από το κτίριο εισήλθαν σε αυτό παρά τις αντιρρήσεις της συγκλήτου. Οι φοιτητές αποχώρησαν μετά από παρότρυνση των εργολαβικών και ακολούθησε λογομαχία σε έντονο κλίμα μεταξύ συγκλήτου και εργολαβικών. Δεν προκλήθηκε καμία φθορά στο κτίριο και δεν απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα κανενός από τους παρευρισκόμενους. Παρόλο το τεταμένο κλίμα, το επίπεδο δεν ευτελίστηκε με χρήση βωμολοχιών και εκτόξευση πυρών, αλλά χαρακτηρίστηκε από  την έντονη, αλλά δίκαιη, επιχειρηματολογία που αφορά τα αιτήματα των εργολαβικών. Έγινε κατάληψη του κτιρίου από τους εργολαβικούς μέχρι τα μεσάνυχτα. Οι πανεπιστημιακές  αρχές επέμεναν να παραμείνουν στο κτίριο, πράγμα το οποίο παρουσιάζεται ως «εγκλωβισμός»!

Στο κείμενο της πρυτανείας ωστόσο:
Η διαδήλωση και το αίτημα για είσοδο στο κτίριο επονομάστηκε «πολιορκία», ενώ γίνεται λόγος για χρήση «βίας» και ύπαρξη «επιθετικών» διαθέσεων. Οι ίδιοι οι εργολαβικοί χαρακτηρίζονται από τη σύγκλητο ως «εισβολείς»! Είναι αβάσιμο, το έντονο ύφος που συνοδεύει τις δίκαιες  διεκδικήσεις  τους να ονομάζεται βία. Γιατί βία είναι:
·       - Η απειλή να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου μόνο αν λυθεί η απεργία των εργολαβικών, (σημείο 2 των προτάσεων της πρυτανείας)
·        - Η απαίτηση συμβιβασμού με έναν πενιχρό μηνιαίο μισθό και ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον, που επιτάσσονται από την απάνθρωπη εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας (σημείο 4),
·        - Η αντιφατική στάση της πρυτανείας, η οποία ΔΗΘΕΝ υποστηρίζει την άμεση σχέση εργασίας των εργολαβικών υπαλλήλων με το πανεπιστήμιο, ενώ ταυτόχρονα ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην παραμονή των εργολάβων στο πανεπιστήμιο. (σημεία 1 και 2)

Ξεκάθαρη υποκρισία που υποτιμά ελεεινά τη νοημοσύνη μας
Είναι κατακριτέο ένα πανεπιστήμιο που σκοπό έχει τη διαμόρφωση κριτικά σκεπτόμενων, και πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ατόμων, να υποπίπτει στη χρήση λαϊκιστικών και λασπολογικών μεθόδων και επίκλησης στο συναίσθημα (π.χ.: η κατάσταση  έχει φτάσει στο απροχώρητο), ώστε να προκαλέσει την οργή του φοιτητικού σώματος και να το κατευθύνει εναντίον του αγώνα των εργολαβικών.
Ας μην το ανεχτούμε για άλλη μια φορά παθητικά!


Οι πληροφορίες προέρχονται από παράσταση στη συνέλευση των εργολαβικών υπαλλήλων στις 8/11/2012, συζήτηση με εργολαβικούς υπαλλήλους όπως και φοιτητές που ήταν παρόντες στα γεγονότα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου