Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

30.11.2012: 11 συλλήψεις εργαζομένων τα ξημερώματα! (Ήταν να μη μάθουν το δρόμο τα ΜΑΤ...)


  Τα ξημερώματα της 30ης Νοεμβρίου, δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλλουν στο ΑΠΘ, εισακούοντας τις κραυγές αγωνίας των Πρυτανικών αρχών, των ΜΜΕ και της περιρρέουσας κοινής γνώμης, προκειμένου να επαναφέρουν το Ίδρυμα σε «τροχιά ομαλότητας»… Συλλαμβάνονται 11 εργολαβικοί υπάλληλοι, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, η δίκη των οποίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3/12 στις 12:00.

   Είναι η δεύτερη φορά που τα ΜΑΤ εισέρχονται στο χώρο του ΑΠΘ (βλ. http://edw-apth.blogspot.gr/2012/11/17-2012-39.html), αυτή τη φορά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και χωρίς θύματα. Άσυλο (ναι, εκείνο που κατακτήθηκε με το αίμα που χύθηκε από εκείνα τα τανκς, κάποτε σε ένα πολυτεχνείο) δεν υφίσταται πια ούτε σε νομοθετικό ούτε καν σε ηθικό επίπεδο. Σε λίγο θα πίνουμε καφέ δίπλα δίπλα με τα ΜΑΤ, που θα "εγγυώνται" την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου, μιας που το αυτοδιοίκητο θα πέφτει πολύ βαρύ σε πρυτανικές αρχές και συμβούλια διοίκησης! Κι ενώ η απρόσκοπτη παρουσία της αστυνομίας εντός του ιδρύματος γίνεται ολοένα κι εντονότερη, εμείς αντί για 'ασφάλεια' αισθανόμαστε περιστολή της δημοκρατικής ελευθερίας μας, της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, την ώρα που η διακίνηση ουσιών καλά κρατεί…

   Ορίστε, λοιπόν, το αίτημα ικανοποιήθηκε! Η σπείρα των τραμπούκων, άπληστων και αδιάλλακτων –απεργών ή απολυμένων- εργολαβικών υπαλλήλων εξαρθρώθηκε! Και για μαντέψτε: το Πανεπιστήμιο αμέσως καθάρισε, τα προβλήματα όλα λύθηκαν, γιατί αυτό που μας είχε τόσον καιρό σε υπολειτουργία ήταν η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης κι όχι η ανικανότητα ή η διαφθορά των διαχειριστών του!

   Οι πρυτανικές αρχές, αντί να επιχειρήσουν να δώσουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, προτίμησαν να ανοίξουν τους ασκούς του αιόλου… Ας θυμούνται ότι η μόνη αξιόποινη πράξη που έχει τελεστεί εντός του ΑΠΘ είναι ο εμπαιγμός και η ασέβεια σε βάρος των 650 εργολαβικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους και σε βάρος της φοιτητικής κοινότητας, όπως επίσης καλό είναι να έχουν κατά νου και αυτό που δήλωσε ο ίδιος ο Πρύτανης: πως οι 70.000 φοιτητές του ιδρύματος αποτελούν ένα πολύ εύφλεκτο υλικό! Πόσο συνετό είναι άραγε να συνεχίζετε να παίζετε μαζί του;..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου